Hoeve Rosa: Groene oase van rust en inspiratie voor je zakelijke meeting





Fotografie: Femke Ketelaar


Midden in het logistieke hart van Noord-Limburg ligt vergader- en trainingslocatie Hoeve Rosa. In deze groene oase kunnen bedrijven en organisaties in alle rust hun bijeenkomst organiseren en genieten van een hoge mate van gastvrijheid. "Een inspirerende en rustgevende omgeving en een uitstekende hospitality dragen bij aan een optimale werksfeer", aldus eigenaresse Yvonne Kersten.

Waar tegenwoordig van maandag tot en met vrijdag zakelijke gasten over het prachtige terrein van Hoeve Rosa werken en wandelen, stonden vroeger tevreden koeien in de weilanden. "Hoeve Rosa werd in 1910 gebouwd als boerderij", vertelt Yvonne Kersten, die samen met haar man deze locatie runt. "In 1980 namen de ouders van Fons de boerderij over en bouwden zij het om tot een melkveehouderij. In 2000 zette Fons de boerderij voort en investeerde hij in een nieuwe melkveestal met melk- en voerrobots. We liepen met deze automatisering voorop in de sector. Dat trok de aandacht van agrarisch gerelateerde gasten uit binnen- en buitenland die bij ons kwamen kijken. Ook werkten we samen met de praktijk-school uit de buurt die in ons leslokaal melkveehouderijlessen gaf en op stal de praktijklessen verzorgde."



Eerste vergaderruimte

Om de gasten beter te kunnen ontvangen, besloten Fons en Yvonne in 2012 de oude grupstal achter de woning om te bouwen tot de huidige Weidekamer. "Ik werkte naar volle tevredenheid bij de Rabobank, maar met deze stap besloot ik om alle focus te leggen op onze eerste vergaderruimte. In het begin ontvingen we vooral agrarisch gerelateerde bedrijven en natuurlijk de Rabobank, al snel maakten meer bedrijven en organisaties gebruik van deze ruimte. Het liep zo goed, dat we in 2015 het leslokaal ombouwden tot vergaderruimte De Beemd. Zakelijke gasten vonden het geweldig om te vergaderen bij de boer, waar je een lunchwandeling over het koeienpad kon maken met het gezelschap van de koeien in de weilanden."

Groene oase

Uiteindelijk kwamen er meer vergaderruimtes bij. In 2018 verkochten Fons en Yvonne een deel van hun weilanden aan Greenport Venlo en op 7 september 2021 openden zij een gloednieuw pand met drie vergaderruimtes, dat volledig is afgestemd op de training- en vergadermarkt. Zowel bedrijven als zorg- en overheidsinstellingen komen er regelmatig vergaderen of houden er teamdagen met een externe trainer. "Het grote buitenterrein is volledig nieuw ingericht op de behoeften van onze gasten. Er is een wandelroute met diverse paadjes waar je kunt lunchwandelen. Ook zijn er diverse bankjes en buitenplekken waar je kunt werken. Het is een groene oase tussen het kassengebied Californië en de logistieke bedrijven van Greenport Venlo."

 



Eigen inrichting

Hoeve Rosa is geen standaard locatie, en dat geldt ook voor de vijf ruimtes. "Alle ruimtes zijn huiselijk en met hoogwaardige materialen en meubilair ingericht. Elke ruimte heeft bovendien een eigen inrichting, zodat gasten die vaker komen kunnen afwisselen. Nog belangrijker is dat je kunt kijken welke ruimte het beste past bij het doel van de bijeenkomst. Zo heeft de Weidekamer een vide waar je diverse opstellingen kunt realiseren tot veertig personen, terwijl De Beemd juist meer als huiskamer met veel groentinten is ingericht. Ook de ruimtes in het nieuwe pand hebben elk een eigen indeling en sfeer. De Hofschuur is ideaal voor grotere groepen vanaf 25 personen en heeft uitzicht op de landschapstuin. De Voorkamer heeft een wat meer zake-lijke uitstraling, terwijl je in De Hilde lekker kunt plaatsnemen op banken en zitzakken voor een wat meer informele setting. Tijdens de lunch maken veel gasten gebruik van de wandelpaden en de buitenzitjes om even het hoofd leeg te maken."

Activiteiten

Wie het maximale uit diens verblijf bij Hoeve Rosa wil halen, kan de bijeenkomst uitbreiden met een borrel of diner. Hiervoor werkt Hoeve Rosa samen met een externe cateraar. "We bieden diverse arrangementen, maar kunnen uiteraard inspelen op specifieke wensen met bijvoorbeeld een walking diner of een barbecue. Ook is er in de weilanden veel ruimte voor diverse workshops en teambuildingactiviteiten zoals schapen drijven of katapulten bouwen." Voor meerdaagse bijeenkomsten werkt Hoeve Rosa samen met een aantal lokale Bed & Breakfasts.

Verwachtingen overtreffen

Naast de rustgevende en inspirerende omgeving krijgt Yvonne veel complimenten over de gastvrijheid van de locatie. "Ons doel is om de verwachtingen van de gasten te overtreffen, groot of klein. Dat begint al voorafgaand aan de bijeenkomst. Ik spreek met elke opdrachtgever van tevoren het doel en het programma door en zorg dat de ruimte de juiste opstelling heeft. Op de dag zelf verwelkomt een professionele gastvrouw de gasten, maken hen wegwijs, zorgen dat alles voor de lunch en de pauzes op tijd klaarstaat en dat de ruimtes op tijd weer netjes zijn voor het volgende deel van het programma. Ook vinden we het belangrijk om in te spelen op extra wensen van de gasten. Onze gastvrouwen Gina, Laila en Gwen zijn onze grootste usp's. Met zijn vieren vormen we een goed team dat veel aandacht heeft voor de gasten. Onze missie is succesvolle en kwalitatieve bijeenkomsten faciliteren voor onze zakelijke gasten, want dat draagt bij aan een optimale werksfeer. Dat bereik je alleen met een inspirerende en rustgevende omgeving en een uitstekende gastvrijheid."

www.hoeverosa.nl

Fotografie: Femke Ketelaar

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Hoeve Rosa Sevenum Limburg Noord-Limburg Vergaderlocatie Trainingslocatie
Hoeve Rosa
Grubbenvorsterweg 66
5975 RB
Sevenum

Algemene voorwaarden | privacy statement