Column Wouter Olland: De magie van Groningse samenwerking



 

Hoe uitdagend is het om met vele ondernemers gezamenlijk een zakelijk event te organiseren waar door middel van sponsoring en behoorlijk wat vrijwilligerswerk actief met elkaar samengewerkt moet worden? Wat zijn dan de redenen om toch de handen ineen te slaan? Om de bekende 'schouders eronder te zetten' om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Die uitdaging is het partnerteam van Groningen Conventions met elkaar aangegaan. Groningen Conventions is, zoals de naam al aangeeft, het Convention Bureau van de stad waar ik met veel plezier alweer ruim twee jaar aan ben verbonden. Ik mag de kar trekken met een fijn bestuur en een aantal enthousiaste collega's.

We hebben al mooie stappen gemaakt en veel bereikt, maar het kan altijd beter en meer. En we hebben vooral de samenwerking in de stad en de regio opgezocht. Om te verbinden, te enthousiasmeren maar vooral om nog meer te bereiken. En dat lukt best wel goed, durf ik te stellen, met meer dan veertig partners en een wisselend 'adviserend en vooral meewerkend' kernteam. Er is een sterk netwerk ontstaan met regelmatig overleg om Groningen te promoten als dé congres- en zakelijke eventbestemming.

Een concreet voorbeeld van misschien wel een magische samenwerking is de tweede editie van het Groningen Conventions Inspiratie Event op dinsdag 22 oktober; een middag voor meetingplanners, PCO's, managementassistenten en officemanagers die congressen, meetings en events organiseren. Maar liefst 45 exposanten en MICE-aanbieders uit de stad en de regio zijn aangehaakt en gaan die middag een paar honderd gasten inspireren. Nadat ze zijn meegenomen door top keynote en Artificial Intelligence expert Arno Duursma in het Forum, zijn er allerlei kennissessies en een netwerkborrel in de Martinikerk.

Dit mooie zakelijke event kunnen we organiseren dankzij de tomeloze energie van het partnerteam en alle goede suggesties en support vanuit de vele exposanten. Maar zeker ook door het businessmodel van stevige sponsoring vanuit de markt. Geen makkelijke klus omdat er in feite sprake is van veel vrijwilligerswerk en -uren, maar we doen dat op een ondernemende en praktische wijze. Gewoon 'doen', korte lijnen en goed blijven communiceren. Dankzij de prettige, positieve karakters in het team met talenten die elkaar aanvullen en versterken, ontstaat er een bepaalde chemie binnen de samenwerking. Noem het maar de magie van de Groningse samenwerking!

En wat is dan die magie? Ik denk de wil om samen extra stappen te zetten om het mooie Groningen te promoten, het plezier van samenwerken in een leuk ondernemend team, de kracht van het netwerk en natuurlijk de kansen die hieruit voortvloeien. Tot slot - en ik denk het meest belangrijk - de wil om onze gasten, de meetingplanners, te trakteren op een bijzondere middag. Een mooi netwerk- en relatie-event waar de markt van vraag en aanbod elkaar ziet, spreekt en geniet van nieuwe inzichten en geïnspireerd naar huis gaat.


Wouter Olland

Manager Groningen Conventions
Trainer Sales & DISC Team Building Events

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Wouter Olland

Tags: Column Wouter Olland Groningen Conventions Groningen Conventions Inspiratie Event Groningen
Olland Marketing Solutions | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Nepveulaan 126
3705 LH
Zeist
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement