Flow - The Collection: Zeven bijzondere locaties in het groen



 

 

Vergaderen op een prachtig landgoed in Ommen of na je boardmeeting varen op de Overijsselse Vecht; het is slechts een kleine greep uit de zakelijke mogelijkheden die de zeven locaties van Flow the Collection bieden.


De basis voor Flow the Collection werd in 2020 gelegd, toen Luc Sietsma samen met zijn compagnon Patrick Wolffenbuttel Hotel De Zon en Paping Hotel & Spa in Ommen overnam. Beide heren hadden inmiddels al flink wat jaren ervaringen in de hospitalitybranche opgedaan. "Op basis van die ervaring besloten we zelf een hotel te beginnen", vertelt Luc. "Ons oog viel uiteindelijk op Paping Hotel & Spa en Hotel De Zon, die van dezelfde eigenaar waren. Wat ons trok aan beide hotels, was de prachtige, groene omgeving. Veel mensen denken bij de Vecht aan het Gooi, maar het Vechtdal in Overijssel is minstens zo mooi en bijzonder."

Zeven locaties

Het portfolio van Flow the Collection werd uitgebreid met Hof van Gelre in het Gelderse Lochem, De Oringer Marke in het Drentse Odoorn en De Landmarke in Ootmarsum in Twente. Luc: "Een hotel in die omgeving stond op mijn verlanglijstje. Het is een mooie omgeving waar jaarlijks 100.000den toeristen op afkomen." Naast deze vijf hotels behoort evenementen-locatie Landgoed Het Laer tot het hotelconcern, net als de exploitatie van het restaurant van golfbaan Hooge Graven (beide in Ommen). "Een leuk detail is dat ons technische gebouw-beheerder in het souterrain van Landgoed Het Laer proefbadges maakt voor onze eigen speciaalbieren. Inmiddels hebben we op de kaart van al onze locaties een blond bier, een weizen en een bockbier staan. Een IPA is in de maak."



Zakelijke bijeenkomsten

De vijf hotels bieden gezamenlijk 200 hotelkamers. Bovendien zijn alle zeven accommodaties vanwege de rustige, groene omgeving geliefde bestemmingen voor vergaderingen, boardroom meetings en hutje-op-de-heisessies. "We richten ons met de hotels en locaties op vergaderingen voor bijvoorbeeld acht of zestien perso-nen. Ook middelgrote bijeenkomsten van maximaal honderd personen komen goed tot hun recht. Omdat de hotels en locaties allemaal gebruikmaken van dezelfde back-office en veel processen achter de schermen zijn geautomatiseerd, kunnen we met groepen van deze omvang name-lijk volop persoonlijke aandacht besteden aan onze opdrachtgevers en gasten. Elk hotel heeft een vast contactpersoon die verantwoordelijk is voor de sales voor meetings en events, én op de dag zelf aanwezig is om alles in goede banen te leiden. Zeker tijdens belangrijke contactmoment zoals tijdens een break of de lunch vinden we het belangrijk dat we persoonlijke service kunnen bieden."



Buitenactiviteiten

Wie na het vergaderen of brainstormen behoefte heeft aan een leeg hoofd en een frisse neus, kan bij elke locatie kiezen uit een scala aan buitenactiviteiten. "Golfclinics zijn nog altijd zeer in trek", geeft Luc aan. "Dat kan natuurlijk heel makkelijk bij golfbaan Hooge Graven, maar ook bij Hof van Gelre is de combinatie zo gemaakt. Bovendien beschikken al onze locaties over een groot eigen terrein waar we in samenwerking met lokale partners een programma op maat kunnen bieden. Zo beschikt Hotel De Zon over een beachclub van 150 m2 aan het water en kun je er met een sloep in het Vechtdal varen. Op Landgoed Het Laer en op het terrein van Hof van Gelre en De Landmarke kunnen we diverse workshops en clinics organiseren."

Hospitality is een vak

Luc spreekt met veel enthousiasme over de locaties en het hospitalityvak. "Ik sta elke dag op met een bak aan passie en energie. Inmiddels ontvangen we in onze hotels samen zo'n 10.000 gasten per maand. Dat had ik me vier jaar geleden niet kunnen stellen, toen we midden in de coronacrisis op 1 juni 2020 officieel Hotel de Zon en Paping Hotel & Spa heropenden." Om die voorliefde voor het vak over te brengen, overweegt Luc zelfs om een interne bedrijfsschool te openen waar alle generaties welkom zijn. "Hospitality is een vak dat je moet leren door veel ervaring op te doen. Weet je dat vak goed uit te oefenen, dan kun je je gasten de maximale beleving geven die jij voor ogen hebt." Daarnaast sluit Luc een toekomstige uitbreiden van het portfolio richting Belgi? en Duitsland niet uit. "Nederland is een populaire bestemming voor beide landen en ook voor de zakelijke markt liggen er volop kansen. Onze ambitie is niet voor niets mooie dingen doen en mensen blij maken."

by-flow.com
 


 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Flow The Collection Hof van Gelre Paping Hotel en Spa Hotel De Zon De Oringer Marke De Landmarke Golfbaan Hooge Graven Landgoed Het Laer Luc Sietsma
Algemene voorwaarden | privacy statement